Vizelet inkontinencia hajlamosító tényezői

Számos tényező szerepel, mint előidéző ok a vizelet inkontinencia kialakulásában:

–          A túl feszes, szoros öltözék elnyomja a gát keringését, így csökken annak vérellátása, oxigén- és tápanyaghiányos állapot alakul ki, ami gyengíti az izmok erejét.

–          A görbe tattartás folyamatosan lefelé nyomja a belső szerveinket, amik ezáltal nyomják a gát izomzatát, és szintén csökken a vérellátás.

–          A székrekedés miatti rendszeres préselés szintén nyomásnak teszi ki a gátat. A préseléssel szerveinket lefelé nyomjuk. A vérellátás pedig csökken.

–          A túlsúly nem csak kívül, hanem belül is jelentkezik, mert a zsír nem kíméli a belső szerveinket sem, így azok megnövekedett súllyal nehezednek a gátra. Valamint a túlsúly megnehezíti a szív és az erek munkáját, így a vérellátás is nehezítetté válik.

–          A dohányzás már önmagában károsítja a gát izomzatát érösszehúzó hatása révén, mivel így az kevesebb oxigénhez, tápanyaghoz jut. Valamint a dohányzás idővel rendszeres köhögéshez vezet, ami hasűri nyomásfokozódása révén rendszeresen nyomja lefelé, a gátad felé a belső szerveket, így gyengítve a medencefenék izomzatát.

–          Az életkor. Megfoganásunk pillanatban már elkezdődik egy folyamat, az idő múlása. Teljesen természetes, hogy megöregszünk, azonban ennek nem szükséges velejárója a betegségek, kellemetlen tünetek kialakulása!

–          A mozgásszegény életmód általános testi gyengeséget, csökkent véráramlást, így csökkent oxigén és tápanyagellátást eredményez.

–          Teljesen természetes folyamat, hogy a várandósságok, szülések nyomot hagynak a gát izomzatán, mégis csak egy újszülöttet hordunk 9 hónapon át a méhünkben, mely idő alatt ő fejlődik, növekszik, súlyát viseljük, majd hüvelyünkön át biztosítjuk számára a megszületés csodáját. Várandósan sok kismama tapasztalhatja a vizeletvesztés tüneteit, melyek a szülés után csökkenhetnek, azonban a szülések számával a tünetek fokozódhatnak, megmaradhatnak. Ez azonban nem indok arra, hogy ne vállaljunk gyermeket! J Itt a vizeletvesztés egy tünet, amit a gátizom gyengülése okoz. Egy tünet, mely Intim Tornával kezelhető! A Kriston Intim Torna lehetőséget ad arra, hogy gátad visszanyerje fiatalságát, erőnlétét, lányos, fiatalos, erős, fitt érzetét!

–          A hólyagot irritáló anyagok túlzott fogyasztása, mint koffein, alkohol.

–          A szökdeléssel, ugrálással, terpesztésekkel végezett testedzés hatással van belső szerveidre, mivel azok az ilyen mozgások hatására folyamatos lengésben vannak fel és le, így terhelve és gyengítve a gát izomzatát. Nem elhanyagolható mellékhatása ezen mozgásoknak a belső szervek szalagjainak következetes megnyúlása sem, ami elősegíti a szervek süllyedését. A szervi süllyedések panaszt okoznak, valamint nyomást gyakorolnak a gátra, így rontják annak tápanyag és oxigénellátottságát.

–          A megterhelő fizikai munka sokak számára elkerülhetetlen, következményei azonban ugyanezek. Feltétlen ajánlott a Kriston Intim Torna végzése!

–          Bizonyos esetekben gyógyszer-mellékhatás.

–          Sajnos bizonyos betegségek is előidézhetnek vizelet inkontinenciát, mint a cukorbetegség, agyvérzés, prosztata-megnagyobbodás, Alzheimer-, Parkinsos kór, Sclerosis Multiplex.

–          És bizony néha műtéti következményként alakul ki a kellemetlen vizelet-elfolyásos tünet, ilyen a prosztata eltávolítása, egyéb alhasi műtétek.

A kiváltó okok közül van, ami elkerülhető, és érdemes elkerülni, de van, ami az élet velejárója, öröme, szépsége, és nem szabad lemondani róla! Sok hajlamosító tényezőn azonban képes vagy változtatni, csupán elhatározás kérdése! :)

Meg kell említenem, hogy, ha képes vagy akár csak egy kicsit is mozdítani a záróizmod, akkor az fejleszthető, így a vizelet-vesztéses tüneteid mindenképp mérsékelhetőek, de talán meg is szüntethetőek a Kriston Intim Torna végzésével!

Mert a Gátunk is Hozzánk tartozik… :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared.