Miről szól a Kriston Intim Torna®?

A KRISTON INTIM TORNA ® (KIT) alhas védő tréning nők, férfiak, gyermekek számára, melynek célja, hogy megelőzze a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, és azokat megszüntesse vagy csökkentse.

Az ’intimtorna’ Kriston Andrea által megalkotott kifejezés, melyet a Módszer kidolgozója a KRISTON névvel kiegészítve alkalmaz 2004 óta. A KRISTON INTIM TORNA ® Kriston Andrea által kidolgozott, magyar, védjegyoltalom alatt álló módszer, melyet kizárólag Kriston Andrea által képzett szakemberek taníthatnak.

A Kriston Intim Torna elsajátítása bármely életkorban, könnyedén, biztonságosan elsajátítható,  feltéve, hogy működőképes ideg-izom kapcsolattal rendelkezel. A legjobb az volna, ha kisiskolás éveink nevelésébe már beletartozna nemcsak a matematika, az írás megtanulása, hanem testünk védelme, karbantartása, amihez hozzátartozik az étkezés alapvető fontossága, a mozgás, és a gáti izomzatunk testtudat-fejlesztése, ami akár óvodás kortól is elkezdhető.

A Kriston Intim Torna tanfolyamon különböző életkorú, alkatú, szociális hátterű Nők, illetve Férfiak vesznek részt. A közös bennük azonban az, hogy figyelnek ÖnMagukra, hogy felismerték azt, amit nekünk nem tanítanak, azonban más kultúrákban ez a nevelés részét képezi. Felismerték, hogy testi egészségükért Ők felelősek. Felismerték, hogy a gátizom gyengülése megelőzhető. Felismerték, hogy az ebből fakadó tünetek sok esetben műtét nélkül is kezelhetők. Olyan Nők és Férfiak Ők, akik tesznek ÖnMagukért, akik felelősséget vállalnak ÖnMagukért. Ez sokaknak egy nehéz, de fontos lépés! Ha teheted, ne várd meg, míg tüneteid kialakulnak, fokozódnak!

A Kriston Intim Torna tanfolyamon megtanulod a medencefenéken elhelyezkedő izmaid koordinált mozgatását, valamint ajánlásokat, olyan szervvédő szokásokat ismerhetsz meg, melyekkel belső szerveid, intim izmaid működése fokozható.

A Kriston Intim Torna 12 órás tréning során elsajátítható, mely tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi működéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb, erősebb záróizom működéshez vezet. Így a Kriston Intim Torna végzésével megelőzheted, illetve kezelheted a gyenge záróizomból fakadó tünetek kialakulását.

Műszeres vizsgálatok igazolták, hogy a Kriston Intim Torna segítségével a záróizmok ereje 10 hét alatt 132%-os fejlődést érnek el átlagosan, de ha szorgalmas vagy, akár ennél többet is elérhetsz. :) A Kriston Módszer gyors, érezhető eredményeket hoz. Az Kriston Intim Torna gyakorlatok egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak!

Garantálom: a 12 órás tanfolyam alatt lépésről-lépésre megtanulsz egy otthoni gyakorlatsort, melynek alkalmazásával egy egész életen át fokozható a kontinencia, a szervek működése, a gát erőnléte, vérkeringése, jó-kellemes érzete! :) Kriston Andrea minden évben tart a trénereknek egy két napos továbbképzést, ahol megosztja velünk a módszerrel kapcsolatos legújabb tapasztalatait, ismereteit, amiből rendszeresen vizsgát teszünk. Ezeken a továbbképzéseken rendszeresen részt veszek, így elsajátítom a KITMódszer új elemeit, és a legújabb ismeretekkel rendelkezem a KIT Módszer oktatása kapcsán.

A Kriston intim Torna tanfolyam alatt közelebb kerülhetsz Női/Férfi természetedhez. Megtörjük a tabukat! :) Olyan történeteket, tényeket mesélek, melyekről nem szokás beszélni, melyet sokan sajnos szégyenként élnek meg.

A Kriston Intim Torna Tanfolyam nem csupán egy mozgássor elsajátítása. Szerveink működését mi befolyásoljuk, a háttérben sokszor olyan lelki okok húzódnak meg, amikről talán sejtésünk sincsen, mert nem engedjük elő őket. A tréning során azonban szó esik pszichoszomatikáról is. Sokan itt döbbennek rá arra, hogy talán rejtett, ki nem mondott lelki történései okozzák testi tüneteit.

Sokszor nem is tudjuk, hogy miért van rendszeresen visszatérő mióma, méhszájseb, vérzés, menstruációs görcs…,  prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás, hereciszta… Megtermékenyítési képtelenség a szervek épsége mellett, rendszeres vetélés, orgazmus hiánya, korai-, késő magömlés, magömlésre való képtelenség, potenciazavar, gyakori sürgető vizeletürítési kényszer. A tünetet mi képezzük, az ok bennünk rejlik. Ha megszűnik a kiváltó lelki tényező, akkor a testi tünet visszafejlődik. :)

A Kriston Intim Torna közelebb hoz ÖnMagadhoz, felkészít a szülésre, segíti a szülés utáni regenerálódást. Felkészít nőgyógyászati-, urológiai-, andrológiai műtétekre, mert az erősebb szövet könnyebben operálható. De nagyon fontos az intim torna végzése műtétet követően, mert így a gyógyulás, a műtét hatása fokozható, megtartható.

A tréningen semmi kínos, fel nem vállalható nem történik, valamint semmilyen testüregbe helyezett eszközt nem alkalmazunk. Kényelmes laza ruházatban, csoportban zajlik a foglalkozás. Külön női és férfi csoportok indulnak. Az ismeretátadás és a torna felváltva követi egymást. Itt nem cél az elfáradás, cél a torna megtanulása, a helytelen szokások felismerése… A foglalkozás elején kérdőívet töltesz ki, amiből értesülök arról, hogy van-e problémád, és ha igen, akkor mi. Ezt csak én olvasom, értékelem, ami alapján egyéni gyakorlatsort kapsz a tanfolyam elvégzését követően. A tanfolyam végén egy Kriston Andrea által készített hanganyagot tartalmazó gyakorlást segítő CD-t is adok. :)

A foglalkozásokon nem készülhet hang és képi felvétel csak a KIT Módszer kidolgozójának, Kriston Andreának az engedélyével.

Amennyiben felkeltettem érdeklődésed, szeretettel várlak az általam tartott Kriston Intim Torna Tanfolyam bármelyikén! :)

Mert a Gátunk is Hozzánk tartozik… :)

A módszer a Magyar Nőorvos Társaság Urogynecologiai Szekciójának szakmai támogatásával működik.

“A Kriston Intim Torna az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedô harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztô, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelô helyzetének megtartása érdekében, nôk, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetôvé válik a medencei szervek mûködésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése.” Családorvosi Fórum/Kriston Tehát :)

Vizelettartási nehézség, – elcsepegés, – elfolyás, széklettartási problémák, gyakori vizelési inger, székrekedés, aranyér, szeméremtájéki visszértágulat, süllyedések (méh-, hólyag-, hüvely-, végbélsüllyedés), hüvelygyengeség, görcsös hüvely, hüvelyszárazság, ismeretlen eredetű alhasi fájdalmak, altesti gyulladások, mióma, méhszájseb, ciszta, endometriózis, libidó, menstruációs problémák (hosszú-, rövid-, gyakori-, rendszertelen-, fájdalmas vérzés), orgazmus-problémák, menopauza történései, babára várva, megfoganás elősegítése, gáti erek védelme, vérkeringés fokozása…

Férfiaknak is! :) A már említetteken túl: pénisz izomzatának gyengülése, heresüllyedés, merevedési zavar, korai magömlés, magömlés szabályozása, csökkent spermatermelés, hímivarsejtek versenye, alacsony tesztoszteron-szint, prosztatagyulladás, prosztata-megnagyobbodás, potenciavédelem, libidó…