Mi az anion?

Az anion egy piciny részecske, melynek jótékony hatásait az utóbbi években kezdik felfedezni. Egészségre gyakorolt hatása több területen is megmutatkozik, tisztítja a vért, természetes antidepresszáns, erősíti az immunrendszert és hozzájárul a higiénia megtartásához. Jótékony hatásait az orvostudomány is elismeri.

De hogy mi is az anion?

Az anion a negatív töltésű levegő részecske egy atomi összetevője, mindenütt jelen van a természetben, kisebb-nagyobb mennyiségben.

Az anion (negatív töltésű ion) jótékony hatásai:
– semlegesíti az emberi szervezetre káros pozitív ionokat, csökkenti a stressz hormonokat, ezáltal gátolhatja különböző betegségek kialakulását.
– Az anionok jelenléte a vérben megnöveli az ellenálló képességet a fertőzésekkel szemben.
– Gátolja a baktériumok szaporodását, megszünteti a kellemetlen szagokat, ezáltal kellemes közérzetet biztosít.
– Az anion elősegíti a sejtanyagcserét, növeli az életerőt és étvágyat, tisztítja a
vért és nyugtatja az idegeket, ezért a levegő vitaminjának is nevezik.

Az ANION a kutatók szerint

„A negatív ionok fokozzák a véráramot az agyban, ezért éberséget és csökkenő fáradtság-érzetet okoznak, eltöltenek energiával” – mondja Pierce J. Howard, az agyai folyamatok egyik kiemelkedő kutatója. „Emellett megvédenek a levegőben lévő számos baktériumtól és irritációtól is”.

A Columbiai Egyetem ionkutatója, Michael Terman professzor különleges kísérletet végzett 25 ember részvételével. Mindannyian időszakos depresszióban szenvedtek. Minden reggel fél óráig egy levegő beáramlás előtt ültek egy hónapig. Az egyik levegő kevesebb, másik több negatív iont tartalmazott. A kutató arra a felfedezésre jutott, hogy akik több negatív ionhoz jutottak, azok számára szükségtelenné vált az antidepresszánsok szedése, azok minden MELLÉKHATÁSÁT is elkerülve természetesen.

A Dr. Kreuger vezetésével (Berkley Egyetem – California USA),
Dr. Sulman (Hebrew Egyetem – Jeruzsálem) és Dr. Moor (Mignum Egyetem)
részvételével készített tanulmány szerint az anion bőséges jelenléte
aktiválja az alfa hullámokat, melyek az agyat az idegesség és feszültség feloldására késztetik, amelyek az asztma és migrén fő okai. Szabályozza a szerotonin és szabad
hisztamin kiválasztást, elősegítve a szellemi aktivitást és feszültségoldást. A
levegő anion mennyisége jelentősen befolyásolja az egészségi állapotot és a
gyógyulási folyamatokat.

Az ANION a kémiában

Anionnak nevezzük a negatív töltésű ionokat.

Negatív töltést akkor kap egy részecske, ha több elektron található benne, mint proton. Az elektrontöbblet lehet egy, vagy több, e szerint az anionok töltése is lehet egyszeres, vagy többszörös. Általános jelölésük: A−, A2−, An−

Kationnak a pozitív töltésű ionokat nevezzük.

Pozitív töltést általában elektronvesztéssel kapnak a részecskék. Különösen hajlamosak elektronvesztésre a periódusos rendszer első két főcsoportjába tartozó elemek (alkáli- és alkáliföldfémek). Mint az anionok, a kationok is lehetnek egyszeres, vagy többszörös töltésűek (K+, K2+, Kn+).

10 dolog, amiben segít az ANION

1. Védi a higiéniát!
A tesztek szerint égési és operációk során keletkezett sérülések esetén 96%-al csökkenti a bakteriális fertőzés veszélyét. Ez a higiéniai védelem természetesen nem csak a fertőzések esetén igaz, hanem más érzékeny területeken is, mivel gátolja a baktériumok elszaporodását.

2. Segít megelőzni a légúti megbetegedéseket
Egy teszt szerint a negatív ionnal dúsított levegőn való tartózkodás pár hónap alatt 78%-al csökkenti a fejfájás és a légúti betegségek előfordulását!

3. Ellensúlyozza a dohányzás mellékhatásait
A dohányfüst belégzése lassítja a légcsőben található csillók mozgását, melyek a pollenek és a kórokozók beáramlásától védenek. Ezek lerakódásának megakadályozásában is segít az anion.

4. Természetes antidepresszáns!
A gyógyszerek mellékhatásai nélkül az anion képes megszüntetni a depresszió tüneteit.

5. Segít a jobb alvásban
Mivel emeli a seratonin („boldogsághormon”) szintjét, segít a nyugodt alvásban

6. A vér tisztítása
Az anion növeli a vérben található ásványi összetevők (kalcium, nátrium, kálium) arányát, és ezzel tisztítja a vért.

7. Sejt aktivizálás
Amikor az anionok száma nő a vérben, az anyagok elektromos változása előnyösen hat a sejtmembránra. Ez alkalizálja és tisztítja a vért.

8. Immunrendszer erősítés

Amikor az anionok száma nő a vérben, a gamma globulin mennyiség szintén nő a vérben. Ez megnöveli az ellenálló képességet a fertőzésekkel szemben. Ezért az anion terápia gyógyító hatása nagyon jelentős.

9. Központi idegrendszer szabályozása

Az anionok szabályozzák a központi idegrendszert, amely felelős az érrendszer és a belső szervek működéséért, és segít minket pozitívan gondolkozni és érezni. Az anion élénkíti az egész szervezetet, beleértve az idegrendszert, érrendszert, sejteket, nyirokrendszert, javítva azok működését, növelve az életerőt.

10. Javítja a koncentrációt
„A negatív ionok fokozzák a véráramot az agyban, ezért éberséget és csökkenő fáradtság-érzetet okoznak, eltöltenek energiával” – mondja Pierce J. Howard, az agyai folyamatok egyik kiemelkedő kutatója.

Anion a levegőben

A civilizáció fejlődésével növekszik a káros elektromágneses hullámokat kibocsátó eszközök száma, a járművek száma, a füst, pollen, por és az érzékeny antigén. Az oxigénben lévő anion sűrűség lecsökkent 500/m3 alá a nagyvárosi területeken.

Az atmoszférában 2000 – 4000 anion termelődik 1 m3-enként természetes módon. Azonban a szennyezettségnek köszönhetően a belső légterekben az anion sűrűség néhány száz alá csökkent 1 m3-enként. A friss levegő gazdag anionokban, és pozitív hatással van az ingertovábbításra, az érzésekre, érzelmekre, hangulatra, az alfa hullámok kibocsátására.

Mért anion értékek:

Természetben: 2,000 – 4,000 anion / m3
Yosemiti vízesés, USA: 100,000 anion / m3 vagy magasabb
Los Angeles autópálya, USA: 100 anion / m3 vagy kevesebb, csúcsforgalomtól függően
Szivárvány zuhatag Yangsan, Korea: 3,000 – 12,000 anion / m3 (1995)

A pozitív ionok káros hatása

Ha a környezet erősen szennyezett, a pozitív ionok aránya jóval magasabb az anionokénál. A pozitív ionok elnyomják a negatív ionokat. Az ionizált levegő részecskék gyorsan ütköznek egymással a Brown mozgási törvény alapján, és nagyobb részecskék keletkeznek, amelyeknek nincs biológiai aktivitásuk. Az anionok száma észrevehetően csökken, a nagyobb részecskék száma nő, mely fejfájási és feszültségi tüneteket okoz.